Πρόσφατα άρθρα
Πρόσφατα σχόλια

  PostHeaderIcon Δελτίο τύπου για την Ημέρα σχολικού αθλητισμού

  Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ? όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες – επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα – εκδηλώσεις.

  Φέτος η ημέρα, Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, ήταν αφιερωμένη στους ολυμπιακούς αγώνες και τα παραολυμπιακά αθλήματα και αυτός ήταν ο θεματικός άξονας που κινηθήκαμε στο σχολείο μας.

  Η ημέρα ξεκίνησε με προβολή βίντεο σχετικά με τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες και τα παραολυμπιακά αγωνίσματα. Το αθλητικό μέρος της εκδήλωση περιελάμβανε αθλοπαιδιές και έλαβαν μέρος με την σειρά όλοι οι μαθητές όλων των τάξεων. Ξεκινήσαμε με την λαμπαδηδρομία που έγινε από τους μαθητές της Β΄τάξης που κατασκεύασαν και τις ανάλογες δάδες.

  Στη συνέχεια τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα παραολυμπιακά αθλήματα και αναγνώρισαν την προσπάθεια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Ξεκίνησαν με αγώνα δρόμου για αθλητές με προβλήματα όρασης και τους συνοδούς τους από τα παιδιά της Δ΄τάξης.

  Τα κορίτσια της Ε΄και Στ έπαιξαν βόλεϊ καθισμένων όπως οι αθλητές με κινητικά προβλήματα.

  Ενδιάμεσα τα παιδιά των υπολοίπων τάξεων πήραν μέρος σε διάφορα αγωνίσματα. Οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης ασχολήθηκαν με στίβο από το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ Kids Athletic και τα αγόρια της ΣΤ΄ τάξης έπαιξαν χάντμπολ. Το αθλητικό μέρος τελείωσε με σκυταλοδρομία των μαθητών της Ε΄τάξης.

  Η μέρα έκλεισε με την φιλοξενία του προπονητή του ποδηλατικού συλλόγου «ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ», Σάκη Μαντά, και του πρωταθλητή Ελλάδας Εμιλιάνου Βίλα, που μίλησαν στα παιδιά και απάντησαν στις απορίες τους.

  Η μέρα έκλεισε όμορφα για όλους μας.

  Comments are closed.

  Αναζήτηση
  Επισκεψιμότητα
  Συνδεδεμένοι: 1
  Σήμερα: 3
  Συνολικά: 760